sobota 3. března 2012

ŠvP Vápenka - Třetí den

Ahoj rodiče! Jak se máte?
My se máme skvěle! Vzbudili jsme se skoro všichni až těsně před budíčkem, nebo dokonce až když k nám do pokoje vešla nějaká paní učitelka. Asi jsme včera ve sněhu dostali pořádně zabrat! K snídani jsme měli párky s hořčicí nebo s kečupem, někteří z nás neměli chuť, tak se zeptali na něco jiného a mohli si dát chleba s máslem. Párky k snídani nepotěšily ani paní učitelku, ale nakonec si dala a celkem jí to i chutnalo.
Po snídani jsme se rozdělili na lyžaře a nelyžaře. Lyžaři šli ještě s dětmi z 5. C. a paní učitelkou Zelenou na svah a lyžovali skoro celé dopoledne. Šlo to moc dobře úplně všem! Po nějaké době přišla i paní učitelka Bendíková, která jezdila na snowboardu a na poslední jízdu ho půjčila naší paní učitelce. Ta na tom krátkém svahu spadla snad třicetkrát, to jsme se jí nasmáli! A ještě jsme jezdili kolem a zastavovali jsme se u ní, abychom se podívali, jak jí to vůbec nejde!


 
Druhá skupina šla společně s nelyžujícími dětmi s 5. C a paní učitelkou Nedvídkovou na výlet k polské hranici. Tam se také vyblbli, skákali do Polska a zase zpátky do České republiky, stavěli stavby ze sněhu a tak dále. I ti, co se ze začátku tvářili, že se jim moc nechce, byli nakonec aktivní a většinou spokojení. Jen Radek  tam někde ztratil svůj talíř, který musela pak paní učitelka Nedvídková odpoledne hledat. Ale povedlo se jí to!
Sešli jsme se tak akorát na oběd, ke kterému jsme měli zeleninový vývar a guláš s knedlíky. Po obědě jsme se vydali na výlet s paní učitelkou Kufnerovou bobovat k penzionu U Dána. Líbilo se nám to, jezdili jsme, stavěli jsme si ze sněhu (sněhuláky) a tak různě se bavili, trochu jsme i zlobili, ale paní učitelka se s námi smála.
Pak jsme se šli ještě projít a potkali paní učitelky Miznerovou, Čmelíkovou, Bendíkovou a Zelenou, se kterými jsme se fotili a vraceli se zpátky do chaty.




Skoro hned po příchodu jsme šli ještě psát kroniky a pracovní sešit z přírodovědy (stříhali a lepili jsme zvířata a psali o skupinách obratlovců – ryby, obojživelníci, plazi, ptáci, savci a o bezobratlých – měkkýši, členovci a kroužkovci). Šlo nám to pěkně, tak nám paní učitelka slíbila odměnu za dobrou práci.
Po večeři (výborné rizoto s červenou řepou, na které si pochutnávaly hlavně paní učitelky) nás čekalo osobní volno, při kterém někteří hráli karty a jiné hry, pak rychlé mytí, protože od osmi běželi na Nově Chipmunkové. A představte si, byli jsme u nich vzhůru snad až do desíti hodin! Pak rychlé čištění zubů a zapadli jsme do postýlek. Zítra možná budeme vstávat o něco později. Je přece neděle!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.