středa 7. března 2012

ŠvP Vápenka - Šestý den

Ahoj všem,
dnes jsme měli zvláštní program. Dopoledne jsme byli s paní učitelkou Kufnerovou na svahu – bobovali jsme a blbli, užívali si stále přítomného sluníčka. Oběd byl dřív, už ve dvanáct hodin, francouzská polévka a obalovaný pangasius s brambory a zeleninovým salátem. Odpoledne jsme se vydali se třetími třídami a jejich učitelkami a samozřejmě s paní učitelkou Zelenou na výlet do Trutnova. Jeli jsme asi půl hodinky autobusem (nikomu nebylo špatně) a na první zastávce na náměstí jsme dostali mapky, které paní učitelka Bendíková přinesla z infocentra. Našli jsme na nich, kde právě jsme, takže se aspoň se neztratíme! Nějakou dobu jsme pak strávili v muzeu, kde jsme se dozvěděli spoustu nových věcí (snad si je zapamatujeme, čeká nás totiž kvíz!). Bohužel se tam nesmělo fotit. Po muzeu jsme měli rozchod na náměstí. Bylo to fajn, někteří z nás měli na starosti třeťáky, někteří šli po skupinkách jen spolu, každopádně jsme navštívili cukrárnu a hračkářství a v místním fastfoodu si nakoupili spoustu nezdravých hranolek a gyrosů. Paní učitelky Bendíková a Zelená v cukrárně dělaly, že nás neznají, protože si chtěly taky chvilku odpočinout.
Když jsme si prošli město, sešli jsme se (až na Káju s Alenkou všichni včas) znovu uprostřed náměstí a zamířili jsme zpátky k autobusu. Cestou jsme Vám poslali ještě nějaké pohledy, tak snad brzy dojdou.



Cesta zpátky proběhla také naprosto bez problémů, jen nás v klikatých a úzkých uličkách míjelo auto a nemohli jsme se společně pořádně vejít na silnici. To jsme se někteří polekali, jak  prudce musel pan řidič zabrzdit. Ale zvládl to ukázkově a dojeli jsme všichni v nejlepším pořádku do chaty.
Do pěti hodin jsme měli pak osobní volno, ve kterém ale většina nacvičovala na večerní soutěž, která byla hlavně pro třetí třídy, ale my se také mohli zúčastnit – Vápenka má talent. Určitě Vám název napoví, co jsme měli předvádět – totiž cokoliv, v čem jsme dobří a v čem máme talent. Zabralo nám to celou hodinu až do pěti, kdy si nás paní učitelka vzala na hodinku psaní kroniky a učení. Tak jsme si doplnili stránku pracovního sešitu z matematiky a pak ještě nacvičovali. Vystupovala nás spousta!
K večeři byly těstoviny s uzeninou. Některým to moc nechutnalo, ale jinak to snědli i ti, co měli v Trutnově hranolky nebo gyros. Pak jsme měli ještě nějakou chvíli na nacvičování a pak jsme se sešli s kronikou a perem dole u baru.
Jako první akci jsme si napsali malý kvíz – bylo 14 otázek a paní učitelky se nás ptaly na různé informace z muzea a o Krkonoších (ze včerejší přednášky).


A pak konečně začala soutěž Vápenka má talent!
Bylo to perfektní, paní učitelky Zelená, Rezková a Kufnerová byly v porotě a paní učitelka Bendíková dělala vtipnou a pohotovou moderátorku celé soutěže. Nasmáli jsme se a dokonce vyhráli i spoustu cen! Baby girls byly první, Radek druhý a Zombie třetí. Ale jen o fous, o jeden nebo dva body. Paní učitelka nás moc chválila, jak rychle jsme zvládli nacvičit tak pěkná představení. Matěj to celé fotil s profi foťákem paní učitelky Bendíkové a Alenka měla za úkol psát a sčítat body všem soutěžícím, takže většina z nás měla po celou dobu soutěže nějakou funkci. Byl to opravdu moc příjemný večer.





Před odchodem do pokojů jsme si ještě dali buchtu k druhé večeři a zalezli jsme. V postelích jsme si ještě pročítali dopisy od Vás. Dnes nám jich přišla velká spousta, díky! Přečetli jsme si, že si o nás čtete a sledujete, jak se tu máme, tak jsme rádi. Nebo aspoň většina z nás:-).
V půl desáté nám paní učitelky zhasly a popřály nám dobrou noc. Před námi je poslední den vcelku... už se moc těšíme domů.
Mějte se krásně!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.