středa 7. března 2012

ŠvP Vápenka - Sedmý den

Dnes jsme měli jeden důležitý úkol. Vlastně to byl nejdůležitější úkol za celou školu v přírodě. A to naučit se písemné dělení dvojciferným dělitelem. Takže jsme si hned po snídani (chleba se šunkou) zalezli do herny, udělali velký kruh a společně s paní učitelkou počítali ta obrovská čísla. Někteří to pochopili dříve, někteří později, ale všichni jsme to zvládli. Hurá! Samozřejmě to budeme ještě procvičovat po návratu do Prahy, ale i tak z nás měla paní učitelka obrovskou radost, takže nám dovolila demokraticky hlasovat o dalším programu. Víte, co jsme si vybrali? Že půjdeme do restaurace na nějakou dobrotu!
Venku byla pěkná zima, ale my jsme přešli těch pár metrů bez omrzlin a úrazů a pak si už pochutnávali na horkých čokoládách nebo na ovocných pohárech se zmrzlinou a šlehačkou. Někdy dokonce na obojím.




Kdyby nám někdo řekl, že budeme mít celý týden takhle krásně, nevěřili bychom mu! Zkrátka den co den nádherně sluníčko, až nám to osmahlo tváře. A protože bylo takhle, byli jsme po pohárech a čokoládách navštívit paní učitelku Smažíkovou a Martina u svahu, ale neměli jsme s sebou boby, tak jsme se ani nesvezli. Dobře, že tak! Kdyby se nám ty šlehačky a zmrzliny natřásly v břiše, mohlo by to špatně dopadnout!
V chatě jsme si ještě chvíli pinkali s balónky a už byl oběd – polévka s nudličkami a vynikající svíčková s knedlíkem a brusinkami. No – jako v restauraci, vážně.
Po obědě jsme měli polední klid a pak se opět rozdělili – šest z nás šlo s paní učitelkou Zelenou na lyže a ostatní šli s paní učitelkou Kufnerovou na výlet do Polska. Lyžaři si poslední den na svahu náramně užili, sníh byl asi nejlepší za celou tu dobu, co jsme tu. Procházkáři už na hranicích byli, ale většina snad byla také docela spokojená. Hlavně díky tomu nádhernému sluníčku.





Večer nás čekalo vyhlašování nejlépe uklizených pokojů (holky se činily!), povídání o ŠvP s vychovatelkami a pak jídlo – přírodní kuřecí plátek s bramborem. Po večeři jsme si sedli s paní učitelkou Zelenou a také jsme si povídali – někteří ten příjemný pobyt zakončili trochu protivně, ale to se dá přičítat tomu, že už se opravdu těšíme. Na co? No přece na Vás, na Prahu a na náš pokojíček a koupelnu... prostě na to naše známé prostředí.
Dostali jsme pohledy – snad přišly všechny (a pokud ne, třeba nám je doručí do školy). Také víme, že některé pohledy od nás už dorazily k Vám, tak máme radost.
Večer nastal klasický blázinec s balením. Lyže, boty, oblečení... co na cestu a co do kufru? Nezapomeneme nic? Ale jsme rádi, že se něco děje, protože jsme pěkně nedočkaví. Některé holky si ještě myly hlavy, aby Vám přijely krásně upravené. A po druhé večeři (rohlíky s bezvadnou pomazánkou) jsme ještě dobalovali poslední drobnosti. A hurá do pyžam! Tak papa zítra kolem poledne!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.