pondělí 5. března 2012

ŠvP Vápenka - Čtvrtý den

Ahoj do Prahy!
Je třetí den našeho pobytu a jak jistě víte, třetímu dni se říká „kritický“, takže jsme si ho udělali takový volnější. Navíc je neděle, takže je takový klidný a příjemný den na místě. Paní učitelky nás přišly probudit až v osm hodin (skoro jsme si někteří mysleli, že snad zaspaly!), takže jsme si příjemně odpočinuli. Po snídani jsme se sešli v herně a povídali si o zvířatech a člověku, o obratlovcích, i o bezobratlých.
V deset hodin jsme se vydali bobovat a jezdit na plackách všeho druhu. Svištěli jsme dolů jak rakety, až se o nás paní učitelka bála, protože jsme měli několik nepěkných bouraček. Po chvíli za námi přišla i paní zástupkyně s Martinem a nakonec i paní učitelky Rezková a Bendíková, ale to už jsme měli pěkně nabité zadečky a trochu jsme se nudili, protože kromě ježdění se na zmrzlém sněhu nedalo nic moc dělat. Tak jsme šli do chaty, kde jsme měli volno až do oběda a odpočívali jsme, hráli jsme různé hry atd.






K obědu byla čočková polévka s párkem a vepřové maso s knedlíkem a zelím. Byla to mňamka! Po jídle jsme měli hodinu polední klid a pak jsme se vydali s paní učitelkou Kufnerovou na bobování. Strávili jsme tam celé odpoledne až do pěti hodin. Pak jsme hráli v herně fotbálek a ping pong a jedli čokoládu, kterou nám dala paní Švarcová. Moc jí děkujeme!
K večeři byl karbanátek s kaší a kyselými okurkami. Paní učitelky si jídlo stále moc pochvalují, asi je nepoznáte, až se vrátíme do Prahy.
Už se nám začíná stýskat, těšíme se na zítřek, že přijdou nějaké pohledy!
Po večeři byl do sedmi hodin klid a pak nás (všechny páťáky) čekala diskotéka. Třeťáci a čtvrťáci měli jiný program, protože odpoledne šli na dlouhý výlet a byli unavení. My jsme měli ale klidný den, tak jsme na nějakou takovou zábavu měli energie dost. Někteří netancovali, ale většina ano a ta se dobře bavila. Paní učitelky Kufnerová a Blažejová pro nás připravily různé hry s balónky a dostávali jsme na závěr odměnu za tancování. Matěj byl náš DJ, šlo mu to perfektně!








Po osmé to všechno skončilo, tak jsme si dali perník ke druhé večeři a zalezli do pokojů se umýt a pomalu se uložit do postelí. Paní učitelka holkám ještě odličovala oči, protože neměly žádné krémy.
Večerka  byla dnes v půl desáté. Většina z nás je tak unavená, že usne hned, jak si lehne. Dobrou noc!
Vaše 5. B

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.