pátek 2. března 2012

ŠvP Vápenka - Druhý den

Milí rodičové (a všichni ostatní příbuzní a kamarádi),
tak pro Vás máme další zprávy! První noc byla pro většinu docela příjemná. Paní učitelka se také vyspala dobře, tak nás přišla přivítat v dobré náladě. Po snídani (chleba, máslo, marmeláda) jsme se šli chvíli učit – do té nejlepší místnosti s pingpongovým stolem a fotbálkem. Psali jsme si svoje kroniky, pak si vypočítali pár příkladů z pracovního sešitu z matematiky a mohli jsme si hrát ping pong a fotbálek. Paní učitelka psala na web a fotila.

 
Potom jsme šli ven na procházku. Tedy – paní učitelka si myslela, že to bude procházka, ale hned, jak jsme vyšli, se to změnilo ve sněhovou bitvu! Bylo krásně sluníčko, tak jsme vyběhli několikrát nahoru na kopec, házeli jsme sněhové koule ostošest a váleli se ve sněhu. Také jsme zapadali až po kolena, někteří dokonce nemohli vytáhnout nohy, tak jsme je museli vyhrabávat. Sníh je pěkně mokrý, ale nám to nevadilo, stejně jsme tam vydrželi dlouho. Vrátili jsme se někteří úplně promočení. Fan má na ven jen džíny, tak nevíme, jak s námi bude odpoledne bobovat.
 


 
Po příchodu zpátky do chaty jsme si dali sušit svoje oblečení a měli do oběda volno. Akorát jsme si chvilku odpočinuli a už jsme šli jíst. Měli jsme polévku a maso s rajskou omáčkou a těstovinami. Většině z nás to moc chutnalo!
Odpoledne jsme měli do dvou hodin polední klid a pak jsme se rozdělili. Paní učitelka Zelená nás potěšila, protože, i když měla volno, šla s pěti dětmi lyžovat. Ostatní (kteří neměli lyže a kterým se dnes nechtělo) šli s paní učitelkou Kufnerovou bobovat a sáňkovat z druhé strany sjezdovky (tak jsme na sebe mohli aspoň mávat). Obě skupiny si to užily! Lyžaři se předvedli v celé parádě – Matěj dělal pomyslného kapitána a řídil celé družstvo. Všechny čtyři holky (Barča Z., Majda L., Majda K. a Kája) lyžovaly perfektně, takže paní učitelka měla málo práce a užila si moc příjemné odpoledne. Sice sníh nebyl úplně ideální, ale domluvili jsme se, že vyrazíme ještě zítra ráno (tedy pokud bude hezky), protože přes noc bude chladněji a sjezdovka po ránu je vždycky lepší než odpoledne.
Nakonec jsme zůstali (lyžaři) venku jako poslední, jezdili jsme skoro až do zavření vleku. Vůbec jsme nepadali! (A když, tak jen úplně malinko. :-))




Před večeří jsme měli volno a mohli jsme se navštěvovat. Paní učitelka Kufnerová nás měla na starosti a od paní učitelky Zelené i od ostatních slyšela jenom samou chválu. Tak snad si to nepokazíme! Dali jsme si sušit věci, povídali si na pokoji a pak šli na večeři. Měli jsme pečené kuře s bramborovou kaší a jahodový kompot.
Po večeři jsme měli chvilku volno a pak si nás vzala paní učitelka Kufnerová do pokoje k Matějovi a Radkovi a hráli jsme hry. Nasmáli jsme se u toho tak, že jsme skoro zbořili chatu! Paní učitelka Zelená si k nám šla na chvíli sednout a potom jsme si šli pro druhou večeři – buchtu. Obě paní učitelky se shodly, že se chováme vzorně, tak jsme se mohli navštěvovat až skoro do půl deváté. Pak jsme se umyli a šli jsme si lehnout. Dneska byl tedy náročný den, ale většina z nás si ho moc užila!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.