pátek 2. března 2012

ŠvP Vápenka - První den


Milí rodiče,
tak už jsme na Vápence. Jak jsme Vás včera opustili, čekala nás tříhodinová cesta až do Krkonoš, kterou jsme zvládli víceméně ve zdraví. Některým bylo během cesty nebo po příjezdu trošku špatně, ale nikdo z naší třídy nezvracel.

Když náš autobus zastavil, chvilku jsme čekali ve sněhu (sice taje, ale zatím je ho tu celkem dost – hurá!). Pak přijelo auto přímo z Vápenky a začalo nám odvážet zavazadla. Někteří z nás byli trochu nervózní, aby nám přivezli všechno – přece jen byla zavazadel velká spousta (je nás tu asi 70 dětí a ještě paní učitelky). Ale vypadá to, že máme naštěstí všechno.
Když nám to všechno navozili a my jsme pomohli s přenášením, šli jsme si dát večeři. Byla bramborová polévka a obrovský knedlík s povidly a tvarohem, na kterém jsme si pochutnali. Paní učitelky se obávají, že tímhle tempem odjedou o deset kilo těžší.
Po večeři jsme se šli konečně ubytovat. Máme pokoje:
1. Majda K.+ Barča Z. + Alenka + Majda L.
2. Barča Š + Domča + Kája + Klárka
3. Kuba D. + Pavel + Vašek
4. Fan + Dewei + Patrick
5. Matěj + Radek
Většina z nás je s ubytováním spokojená, akorát je na některých pokojích trochu horko a suchý vzduch. Také nám je líto, že nemáme lampičky. Ale jinak jsou pokoje příjemné, se vším, co potřebujeme.
Protože jsme v páté třídě, paní učitelka nám zařídila, že se nám zhasíná o půl hodiny později než mladším třídám, takže jsme se v půl deváté s ostatními připravili (převlékli se, vyčistili zuby) a od devíti (kdy mají večerku ostatní) jsme si ještě povídali nebo hráli karty Magic, nebo Růžové historky apod. V půl desáté nám paní učitelka Kufnerová přišla zhasnout a někteří jsme od ní dostali i pusu na dobrou noc!
Jsme moc hodní, i paní učitelky si nás chválí, takže škola v přírodě začíná velmi příjemně. I po večerce ostatních tříd jsme se chovali dobře, takže to zatím vypadá, že nám povolí mít rozsvíceno do půl desáté i další dny.
Zdravíme vás do Prahy a těšíme se na dopisy a pohledy!

Vaše 5. B

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.