pátek 27. května 2011

ŠvP Tetřívek - den první

Pro paní učitelku i pro nás byl první den ŠvP velice dlouhý. A těch situací, se kterými jsme se museli vypořádat! Bude nejjednodušší, když začneme postupně, tak třeba od zážitků paní učitelky.

Ta měla totiž druhé kolo přijímacích zkoušek na druhou vysokou školu. Pokud by ji vzali, studovala by o víkendech a jeden týden o letních prázdninách, takže by nás nemusela přestat učit. Zároveň je to škola, kde by se zlepšovala v dramatické výchově, kterou tak jako tak máme moc rádi, takže jí přejeme, aby se dostala. Každopádně to pro ni bylo velice náročné, strávila tam celý den odpovídáním na různé otázky před komisí a hraním divadelních scének a jiných věcí, které k dramaťáku patří. Večer se pak vracela domů, aby si zajela pro věci a dorazila konečně za námi, ale v Praze se proti ní všechno spiklo. Nejdříve bouračka auta s tramvají, která zpomalila dopravu – tak se paní učitelka vydala alespoň do papírnictví, aby nám koupila slíbené kroniky, ale pak když vycházela, zase jí jedna tramvaj ujela, a tak musela dlouho čekat na další. Doma si vzala vše potřebné a vyrazila na cestu přes celou Prahu za svým tatínkem, který ji měl odvézt a taky odvezl, ale kvůli provozu byla cesta až neúměrně dlouhá.

A co jsme mezitím dělali my? Odjezd probíhal docela dobře, akorát jsme jeli trochu dlouho. Pak jsme se zlobili, že jsme museli čekat před penzionem, než paní uklízečka doklidí pokoje, ale pochopili jsme, že pro jednoho člověka je takové uklízení celého patra docela náročná práce. No a nakonec jsme se museli ubytovat. Vedoucí učitelka na ŠvP, rozdělila protestujíccí holky do pokoje po osmi a kluky nechala, ať se domluví mezi sebou (ti tedy měli štěstí, že?). Kluci ale nedbali na žádost paní učitelky Zelené a rozdělili se jinak, než jak měli, za což se paní učitelka později docela zlobila (ubytování kluků byla její jediná podmínka), ale nakonec jsme si ji udobřili a jsme vlastně až na výjimky spokojení tak, jak jsme. (A paní učitelka říkala, že je na nás pyšná, jak jsme si s těmi počátečními spory dokázali poradit!)
Večer jsme ale byli hrozně hluční, až z nás paní učitelky byly ještě nervózní, tak jsme celá ŠvP dostala po večeři trest. Pro nás to bylo opisování z učebnice přírodovědy. To tedy rozhodně nebylo příjemné.
Po večerce konečně přijela naše paní učitelka. Přivezl ji takový starší fousatý pán, pak se ukázalo, že to je její tatínek! Holky ještě na pokoji pěkně zlobily, ale nakonec jsme šli všichni už spát. Až na paní učitelku, která se o nás a našem chování doslechla pěkně nepříjemné věci...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.