sobota 7. dubna 2012

Čtvrtletní testy II

Blíží se nám čtvrtletní testy z češtiny i matematiky, takže jistě chcete vědět, co se v nich může objevit.

ČJ:
Druhy a vzory přídavných jmen, jejich skloňování a i, í, y, ý (včetně přídavných jmen přivlastňovacích). Přísudek slovesný a jmenný se sponou, shoda podmětu s přísudkem. Nevyjádřený podmět, několikanásobný podmět i přísudek. Podstatná jména pomnožná. Spisovnost a nespisovnost. Číslovky - psaní číslovek, druhy číslovek. Druhy zájmen, jejich skloňování. Předložky a předpony s, z. Určování slovních druhů.

MA:
Písemné počítání do milionu a přes milion. Písemné sčítání více sčítanců, písemné odčítání, násobení jednociferným, dvojciferným i trojciferným činitelem, dělení jednociferným a dvojciferným dělitelem. Převody jednotek času, délky, hmotnosti, objemu a obsahu. Vyjádření zlomku obrázkem, obrázku zlomkem, sčítání jednoduchých zlomků. Zaokrouhlování čísel, porovnávání. Pamětné počítání, násobení a dělení 10, 100, 1000 atd. Římská čísla. Slovní úlohy. Práce se závorkami (co má přednost).

V testech se nemusí objevit všechno, ale naopak se může objevit něco, co je již probrané, ale není to zde napsané. Např. doplňování bě, pě, vě nebo psaní i, í, y, ý ve vyjmenovaných slovech apod. Je možné, že na začátku testu z ČJ bude diktát, doplňovačka nebo korektura.
Mějte na paměti, že všechno jsme během roku probírali a většinu i dlouze procvičovali, malé testíky píšeme na dané jevy neustále. Jedná se tedy převážně o opakování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.