středa 4. ledna 2012

Čtvrtletní testy

Čeká nás těžké období závěrečných testů, to znamená především možnost zlepšení známky nebo její upevnění. Budeme psát čtvrtletní testy ze tří předmětů:

Matematika - opakování učiva, které bereme od začátku roku. V testu se objeví písemné počítání s čísly většími než milion, tedy písemné sčítání, odčítání a s menšími (násobení dvouciferným číslem, dělení jednociferným). Dále se v testu objeví převody jednotek délky, času, hmotnosti a objemu, zaokrouhlování čísel větších než milion a slovní úloha.

Čeština - test bude obsahovat doplňování i, í, y, ý ve shodě podmětu s přísudkem, koncovkách podstatných jmen, vyjmenovaných slovech a přídavných jménech tvrdých a měkkých. Také se objeví určování druhů a vzorů přídavných jmen, určování slovních druhů a mluvnických kategorií u podstatných jmen, přídavných jmen a sloves. Doplňovačky budou také na -mně-, -mě-, -je-, -ě-, -n-, -nn- a předpony s-, z-.

Vlastivěda - bude se týkat České republiky. Půjde o shrnutí učiva - nejdůležitějších informací o jednotlivých krajích a o celé ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.